U Info centru održano predavanje o debljini kao faktoru rizika i o Nacionalnim programima otkrivanja raka

U Info centru o radioaktivnom otpadu u Dvoru 18. siječnja održano je predavanje o debljini kao faktoru rizika i o Nacionalnim programima otkrivanja raka.
U Info centru održano predavanje o debljini kao faktoru rizika i o Nacionalnim programima otkrivanja raka

Predavanje je održala doktorica iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Ivana Popek, dr. med., spec. javnozdravstvene medicine.

Predavanje je održano s ciljem da se lokalno stanovništvo upozori na zdravstvene probleme koje nosi prekomjerna težina, te da im se skrene pozornost važnost odazivanja na preglede koji se provode kao dio Nacionalnog programa otkrivanja raka. Sudionici predavanja za doktoricu su imali pitanja koja su ponajviše bila vezana za pravilnu prehranu kod osoba sa dijabetesom, koje preglede obuhvaća Nacionalni program otkrivanja raka i kada i gdje se pregledi provode.Predavanje je dio suradnje Fonda i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kako bi se lokalnom stanovništvu skrenula pozornost na rizike koje nosi prekomjerna tjelesna težina i istaknula važnost odazivanja na preglede. Fond i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije nastaviti će održavati predavanja kako bi lokalno stanovništvo upoznalo bolestima i rizicima sa kojima se susreću na području Općine Dvor.
Zajedničkom suradnjom Zavoda i Fonda na području Općine Dvoru u 2023. godini biti će održani preventivni pregledi.

Vi pitate, mi odgovaramo
Više

Kutak za najmlađe

Više

Najčešće zablude

Najčešće zablude

Više

Info centri o RAO

Info centri o RAO

Više

Pristupačnost