Održan sastanak s Ekspertskim timom iz Bosne i Hercegovine

30.6. održan je najavljeni sastanak s Ekspertskim timom iz Bosne i Hercegovine na temu uspostave Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.
Održan sastanak s Ekspertskim timom iz Bosne i Hercegovine

Sastanku su prisustvovali prof. Neđo Đurić, gđa Jelena Marinković, gosp. Marinko Zeljko, gosp. Velibor Čuković i gosp. Emir Dizdarević, kao članovi Ekspertskog tima, te gosp. Hrvoje Prpić, gosp. Zdenko Vrankić, gđa Andrea Rapić i gosp. Goran Kukmanović iz Fonda za financiranje razgradnje NEK.

Tema prvog sastanka Ekspertskog tima i Fonda bilo je definiranje opsega suradnje te načina rada i komunikacije članova Ekspertskog tima i Fonda. Predstavnici Fonda su Ekspertskom timu prezentirali sve do sada obavljene aktivnosti povezane s uspostavom Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada te je istaknuto da će, kao i do sada, sve aktivnosti povezane s uspostavom Centra biti provedene sukladno svim relevantnim domaćim i međunarodnim zakonima, regulativi i najboljoj svjetskoj praksi.

U ovoj fazi dogovoreno je da će, na zahtjev Ekspertskog tima, Fond dostaviti Idejno rješenje Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada i metodologiju provođenja monitoringa za definiranje nultog stanja radioaktivnosti kako bi se kompatibilna metodologija primijenila i za definiranje nultog stanja s BiH strane Une. Također, predstavnicima Ekspertskog tima omogućit će se obilazak lokacije Centra za zbrinjavanje RAO u osnivanju.

Učestalost sastanaka Ekspertskog tima i Fonda predviđena je na razini tromjesečja, a ovisiti će o provođenju pojedinih aktivnosti i radova povezanih s uspostavom Centra za zbrinjavanje RAO.

Zapisnik sa sastanka možete preuzeti ovdje.

Vi pitate, mi odgovaramo
Više

Kutak za najmlađe

Više

Najčešće zablude

Najčešće zablude

Više

Info centri o RAO

Info centri o RAO

Više

Pristupačnost