Noć muzeja u Info centru o RAO

Tko je otac radioaktivnosti? Tko je prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu? Koliko zračenja primimo kad obavljamo RTG pluća? Što je to banana doza?
Noć muzeja u Info centru o RAO

Odgovore na ova i druga pitanja o radioaktivnosti i radioaktivnom otpadu saznajte ovog petka, 26. siječnja 2024. godine, u sklopu manifestacije Noć muzeja, u kojoj sudjeluje i naš Info centar o radioaktivnom otpadu u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti uđite u jedan od europskih centara za zbrinjavanje RAO-a, saznajte koji put prolaze bačve sa radioaktivnim otpadom od trenutka nastajanja i zaprimanja do trenutka skladištenja.

Naš Info centar sadrži i 3D model budućeg skladišta za nisko i srednje radioaktivni otpad koje će se graditi na Čerkezovcu u Općini Dvor, kao i virtualni prikaz pripovršinskog odlagališta nisko i srednje radioaktivnog otpada.

Slikajte se s našim Otpadožderom, zaigrajte memo, a pomoću našeg kviza provjerite svoje znanje o radioaktivnosti.

Za sve što biste željeli zapamtiti, pripremili smo informativne materijale za posjetitelje, a postav je popraćen i QR kodovima, za one koji žele znati više. Očekujemo vas u velikom broju na ovogodišnjoj Noći muzeja u Tehničkom muzeju i u našem Info centru!

Vi pitate, mi odgovaramo
Više

Kutak za najmlađe

Više

Najčešće zablude

Najčešće zablude

Više

Info centri o RAO

Info centri o RAO

Više

Pristupačnost