Izmjene i dopune Zakona o Fondu

Izmjene i dopune Zakona o Fondu

U tijeku je provedba e-savjetovanja za prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o radiološkoj i nuklearnoj sigurnosti i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva iz Nuklearne elektrane Krško.

Izmjene zakona donose se kako bi se uskladili međusobno i s politikom zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva sukladno Strategiji zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva i Nacionalnom programu provedbe Strategije.

Izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva iz Nuklearne elektrane Krško uskladiti će se odredbe iz trenutno važećeg Zakona o Fondu s novim ili izmijenjenim zakonskim, podzakonskim i provedbenim propisima koji izravno utječu na djelatnosti, ovlasti i obveze Fonda. Bitno je naglasiti da će izmjenom Zakona biti omogućeno osnivanje i upravljanje Centrom za zbrinjavanje radioaktivnog otpada od strane Fonda.

Komentari na izmjene Zakona mogu se dati putem stranice e-savjetovanje do 01. rujna 2021. godine (Izmjene i dopune Zakona o Fondu), odnosno 02. rujna 2021. (Izmjene i dopune Zakona o radiološkoj i nuklearnoj sigurnosti).

Vi pitate, mi odgovaramo
Više

Kutak za najmlađe

Više

Najčešće zablude

Najčešće zablude

Više

Pristupačnost