Bili smo na Noći muzeja

Info centar o radioaktivnom otpadu i ove je godine bio dio Noći muzeja koja se održala 26. siječnja 2024. godine.
Bili smo na Noći muzeja

Tehnički muzej Nikola Tesla bio je tradicionalno najhladniji i najposjećeniji muzej u Hrvatskoj. U vremenskom razdoblju od 18 do 24 h, Tehnički muzej Nikola Tesla posjetilo je ukupno 5.948 posjetitelja za koje je muzej pripremio ukupno dvanaest predavanja u kabinetu Nikole Tesle i Planetariju, a osim toga posjetitelji su imali prilike prošetati i kroz druge odjele muzeja kao što su odjel vatrogastva, transformacije energije, prometnih sredstava i niz drugih zanimljivih odjela iz muzejske zbirke.

U Info centru o radioaktivnom otpadu posjetitelji su se mogli informirati o osnovnim pojmovima radioaktivnosti, dozama zračenja, vrstama i količinama radioaktivnog otpada, te obvezama Republike Hrvatske u zbrinjavanju radioaktivnog otpada.

Posebnu pažnju posjetitelja Info centra o RAO privukla je virtualna šetnja centrom za zbrinjavanje RAO-a, kao i 3D model budućeg skladišta za nisko i srednje radioaktivni otpad koje će se graditi na Čerkezovcu u Općini Dvor.

Najmlađi su provjerili svoje znanje u igricama i kvizu uz pomoć našeg Otpadoždera, s kojim su se mogli i slikati za uspomenu.

Vi pitate, mi odgovaramo
Više

Kutak za najmlađe

Više

Najčešće zablude

Najčešće zablude

Više

Info centri o RAO

Info centri o RAO

Više

Pristupačnost